dimecres, 27 de juliol del 2011

69è Cafè a Ogern de Bassella amb en Javivi

Ogern (Alt Urgell) 119 habitants
Restaurant Cal ton
Restaurant la platja

preu del cafè 1,20
tenen ratafia dels raires
els de barcelona son Pixapins o Torbodiesels
A l'embotit allargat de porc li diuen Botifarra

Venint de Solosona hem fet algunes corbes i hem arribat a Ogern. El poble es troba enuna vall solcada per la Ribera Salada i just en aquest punt hi van fer una petita platja artificial per tal que la gent pugui venir a bannyars-hi oa fer el pic-nic. Ogern te una esgñèsia antiga del segle XV.

Abans de fer el cafè hem fet un bon dinar a Cal Ton. La Lourdes ens ha preparat Calo, Patates amb Sipia, Cargols i Mandonguilles. Tot molt i molt bo. Aquest hostal ha nat passant de generació en generació i esdevé un referent en el poble i un molt bon lloc per aturar-se. Després hem cafetajat al Bar/restaurant La Platja. Un "Txiringuito" situat al costat de la zona de Bany

En Javivi és un Manresà Criat al Barri del Txup que viu actualment a Vladordis. Ell gaudeix molt coneixent racons i raconets per tot arreu. Creu que tots els llocs del mon tenen coses interessants per ser visitades. És un noi ambmilers de recursos. Sap fer moltes coses. Un dia us pot preparar un menjar bonissim, un altre és capaç de construir una font de marbre amb dues piques i el següent plantarà uns enciams que seran els millors que mai haureu menjar quan arribi el moment i així podriem seguir i seguir. Actualment treballa i participa del somni de la casa de colònies de CAN JOVAL.