dimarts, 17 de gener del 2012

101è cafè a Foixà amb en Pere Fauria


Foixà (Baix Empordà) 318 habitants.

Preu del cafè (?) Nespresso gentilesa de la casa d'en Pere
Els de Barcelona Son Xaves
No te Ratafia (cosa rara)
I a l'embotit allargat de porc cru li diuen Botifarra




En Pere Fauria és un home que pinta molt més del que ell mateix es pènsa. Criat o malcriat a Sant Hilari de Sacalm i que actualment es desperta quasi sempre en una petita casa al bell mig de l'Empordanet des d'on controla tot el transit marí que passa des del cap de creus fins a les Illes Medes. Veu sortir el sol al mar i el veu marxar reflexat al massis del Montgrí. Potser per això no li cal gaire per viure i du una vida senzilla propera a voltes a la reclusió monacal. L'acompanyen els seus quadros, i les seves guitarres amb les que és molt capaç de fer una cançó només amb un La Menor

Feia força dies que no ens veiem amb en Pere i en Bru ni el coneixia. Aprofitant que el dia era fantàstic hem passat per Foixà per saludar-lo. No sabiem si el trobariem, si estaria sol o acopmpanyat o si podria estar per nosaltres o.....en Pere sempre és una incògnita.  Un cop allà ell i la Xala (la seva gossa) ens han rebut amb una abraçada emocionada i rapidament hem decidit anar a dinar i comartir una estona plegats.

"No se que passa que tothom em mira
diuen que m'assemblo a una cadira"

Fauria dixit!!


Foixà te un nucli que volta el castell medieval i un altre un xic apartat. Esta documentat des de l'any 1019. Encara es conserva en aquest poble un cert esperit medieval i hi ha grans fortunes i tradicions que encara hi tenen molt de pes. En el seu ajuntament hi ha dues cadires buides. Son les que no ocupen els regidors del grup polític Escona en blanc desde les darreres el.leccions.